Qui som?

Espai Psicomotriu T12 està format per un equip de pedagogues, psicopedagogues i mestres amb formació comuna en psicomotricitat terapèutica en la línia de Bernard Aucouturier.

A més de la psicomotricitat, fem servir eines complementàries com l'artteràpia i eines sistèmiques.

Mirar i ser mirat

 A la sala fem feina amb aquesta eina tan poderosa: la mirada. Acollir la mirada de l'altre, oferir la nostra com a límit, com a sosté. La mirada del nen cap a l'adult és un regal. La mirada de l'adult cap el nen és necessària per existir. 

Som, si som mirats

Joc d'amagar-se a la sala de psico
Joc d'amagari trobar a la sala de psico

Què és la psicomotricitat?

La psicomotricitat és l'harmonització de la unitat corporal, integrant els aspectes físics, instrumentals, emocionals i cognitius. 

L'eina fonamental que utilitzam a la sala és el jo. A través d'ell, oferim que l'infant manifesti les seves competències i emocions de benestar, així com les seves carències i emocions de malestar. La psicomotricitat acompanya a la maduració de tots aquests aspectes de la seva personalitat.

Sessió de psicomotricitat
Jugar a la sala de psicomotricitat

Les fites de la intervenció des de la psicomotricitat són:

"La pràctica psicomotriu es refereix a tot aquell procés de construcció de la pròpia identitat. Una identitat que es fonamenta i manifesta a través del cos. I, un cos que s'expressa a través de les relacions que estableix amb el seu entorn"

Josep Rota

Expressió plàstica a la sala de psicomotricitat

"La psicomotricitat (...) parteix de l'activitat motriu i del joc espontani, oferint un espai i temps en els que poder expressar les seves capacitats relacionals, motores i cognitives, intentant a més oferir-li la possibilitat de retrobar i reconstruir la relació amb l'altre 'aquí i ara'"

Núria Franc